آنلاین

انتخاب رشته کنکور سراسری

انتخاب آزمون دسترسی ملی

مهم ترین دغدغه داوطلبان پس از حضور در آزمون، انتخاب رشته کنکور سراسری است. یک قدم، اگر به درستی انجام نشود، یک یا دو سال تلاش داوطلبانه را هدر خواهد داد. داوطلبان با درک اصول انتخاب رشته کنکور سراسری می توانند با در نظر گرفتن رتبه و سهمیه خود، مناسب ترین مقدمات را برای انتخاب رشته انجام دهند. دانش کافی در مورد تاثیر سهمیه های متقاضی، نرخ پذیرش اخیر هر رشته، رشته های پرطرفدار، شرایط پذیرش دانشگاه های مختلف، بازار کار رشته ها و غیره. می تواند منجر به انتخاب رشته ایده آل شود. لذا در این مقاله سعی بر این است که اصول و اطلاعات لازم برای انتخاب رشته کنکور در اختیار داوطلبان قرار گیرد تا بتوانند آگاهانه از مرحله انتخاب رشته عبور کرده و وارد رشته تحصیلی مورد نظر شوند. همچنین عزیزان می توانند سوالات و یا نظرات خود را در قسمت نظرات مطرح کنند تا مربیان گروه برتر به آنها پاسخ دهند.

برای انتخاب یک بخش موفق و استراتژیک، باید چهار مرحله زیر را طی کنید:

آگاهی از دانش و اطلاعات کافی از کارنامه کنکور سراسری

علایق، استعدادها و نیازها را شناسایی کنید

انتخاب رشته و دانشگاه بر اساس شرایط و رتبه کسب شده

دسته بندی بر اساس اولویت ها


مرحله اول: اطلاعات گزارش کنکور سراسری

اولین قدم در انتخاب رشته تحقیق و مطالعه اطلاعات کارنامه می باشد. در شکل زیر نمونه ای از کنکور سراسری نشان داده شده است. جدول اول شامل اطلاعات شناسنامه، معدل، سهمیه، منطقه تولد و منطقه قطبی است و رشته داوطلب برای انتخاب رشته کنکور سراسری بسیار مهم است. خط زیر علاقه داوطلبان پیام نور و دانشگاه های غیرانتفاعی را نشان می دهد. جدول زیر رشته های مجاز به انتخاب رشته را نشان می دهد که دانشجو در صورت داشتن نمره کافی می تواند با دانشگاه فرهنگیان رشته های روزانه را انتخاب کند و در سایر گزینه ها همیشه مجاز است.

جدول امتیازات و رتبه بندی حاوی اطلاعات مهمی در مورد تاثیر عملکرد و سوابق تحصیلی متقاضی در انتخاب رشته می باشد. این جدول شامل نمرات داوطلبان در زیرگروه های مختلف است به عنوان مثال برای داوطلبان رشته های تجربی مانند پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی و ... نمره زیر گروه 1 و برای رشته داروسازی نمره زیر گروه 2 مهم است. در جدول زیر درصدهای مربوط به هر رشته و در جدول نهایی بالاترین نمره کل زیرگروه ها و یا تراز سهمیه کشوری و طبقه بندی که می تواند ملاک انتخاب رشته کنکور سراسری باشد آورده شده است. مردم



مرحله دوم: علایق و نیازهای خود را پیدا کنید

برای داشتن یک انتخاب موفق در کنکور، شناخت علایق و استعدادهای خود ضروری است. علاقه به تحصیل، عزم دانش آموزان را برای موفقیت و رسیدن به هدف تضمین می کند. اما عدم آگاهی از تحصیلات و بازار کار یا عدم تطابق شخصیت و شخصیت با رشته تحصیلی منجر به مشروط، اخراج و عدم موفقیت در آینده خواهد شد. به عنوان مثال، بسیاری از افراد تحت تأثیر محل زندگی یا خانواده خود هستند و در زمینه های مختلف مانند پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و غیره فعالیت می کنند. اما ممکن است این رشته ها به استعداد و شخصیت فرد مربوط نباشد.

شناخت خوب استعدادها و ویژگی های یک فرد می تواند به دانش آموزان در انتخاب رشته مناسب کمک کند و شانس موفقیت آنها را در آینده افزایش دهد. تست های شخصیت و توانایی هالند و مایرز-بریگز محبوب ترین گزینه ها برای شناسایی ویژگی های شخصی و علایق حرفه ای هستند. دو لینک کاری برای این دو تست در انتهای این مقاله وجود دارد. علاوه بر این، استفاده از مشاوران تحصیلی و شغلی و همچنین آگاهی خوب از شرایط حوزه تحصیلی کمک شایانی به انتخاب موفق رشته های آزمون سراسری خواهد کرد.

داوطلبان کنکور سراسری برای موفقیت در انتخاب رشته باید پس از کسب اطلاعات کافی از استعدادها و شخصیت ذاتی خود، فرصت های شغلی در رشته مورد نظر خود را ارزیابی کنند. مشاوره با متخصصان مجرب و فارغ التحصیلان رشته های مربوطه می تواند آموزش خوبی را برای داوطلب در تعیین بازار کار، آینده شغلی و پتانسیل کسب درآمد صنعت مورد نظر فراهم کند.


برای انتخاب رشته کنکور سراسری موفق توصیه های زیر را حتما جدی بگیرید:

حتما از معتبرترین دانشگاه های شهر و استان محل زندگی خود دیدن کنید.

حتما با دانش آموزان و فارغ التحصیلان حوزه های مورد علاقه خود مشورت کنید.

حتما با کسانی که در زمینه های مرتبط با حوزه مورد علاقه شما کار می کنند تماس بگیرید

حتماً برنامه درسی موضوع مورد علاقه خود را از طریق منابع موجود مطالعه کنید.

اطمینان حاصل کنید که از مشاوران متخصص برای به دست آوردن دانش مناسب استفاده می کنید.

امکان تحصیل در مقاطع بالاتر نیز باید مورد توجه داوطلبان انتخاب رشته کنکور سراسری باشد. برخی از رشته ها فقط در مقطع کارشناسی ارائه می شوند و برای تحصیلات تکمیلی باید در رشته های مرتبط به تحصیل ادامه دهید. در حال حاضر محدودیتی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اکثر رشته ها در وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ وجود ندارد. اما برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته های پزشکی و پیراپزشکی باید فقط در رشته های محدود مرتبط با موضوع کارشناسی ادامه تحصیل دهند و همچنین ظرفیت دانشگاه در بسیاری از این رشته ها محدود است.



مرحله سوم: کدام رشته یا دانشگاه

انتخاب رشته مرتبط با علاقه و استعداد خود قدم بعدی در انتخاب رشته کنکور سراسری است.

حوزه های محبوب ریاضیات عبارتند از IT، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی راه و آب، و مهندسی معماری.

حوزه های پرطرفدار علوم تجربی شامل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی، فیزیوتراپی، علوم آزمایشگاهی، پزشکی، تغذیه، بینایی سنجی و غیره است.

حقوق، روانشناسی و حسابداری رشته های پرطرفدار علوم انسانی هستند.

رشته های پرطرفدار مانند حسابداری، مدیریت، اقتصاد، روانشناسی و ... نیز می توانند برای هر سه رشته، البته با ظرفیت های متفاوت، گزینه های جالبی باشند.



انتخاب رشته های کنکور سراسری بر اساس سهمیه و نمرات نهایی

پس از انتخاب رشته های مورد علاقه برای اقدام به انتخاب رشته کنکور سراسری، داوطلب باید آخرین میزان قبولی هر رشته را برای دانشگاه های منتخب در نظر بگیرد. شانس پذیرش بر اساس سهمیه و استان محل سکونت داوطلب، منطقه محل اقامت یا قطب اصلی برای رشته های در نظر گرفته شده متفاوت است. به عنوان مثال رشته اقتصاد قطبی، فیزیک منطقه ای و مدیریت مالی کشوری است که سهم منطقه و استان زادگاه داوطلب در پذیرش هر یک از این رشته ها تاثیرگذار است. برای درک تأثیر مناطق قطب دریافت کننده منطقه ای و استانی، با مشاوران گروه بالا تماس بگیرید.


رفرنس مقاله: https://pourdastmalchi.net/services/انتخاب-رشته-سراسری/

+ نوشته شده در شنبه 9 ارديبهشت 1402ساعت 10:26 توسط محتوانگار آنلاین | | تعداد بازدید : 12053

ساخت وبلاگ جدید رایگان خرید بک لینک از همه بلاگ
بستن تبلیغات [X]