آنلاین

زایمان طبیعی


زایمان طبیعی یک پدیده فیزیکی است که در آن مادر باردار می تواند به طور طبیعی و در شرایط فعالیت طبیعی در دوران بارداری زایمان خوبی داشته باشد. اما درد زایمان طبیعی همه خانم ها را نگران می کند، بنابراین مادران باردار در انتخاب زایمان تردید دارند و درک مراحل اولیه این نوع زایمان برای همه خانم ها مهم است.

زمان دقیق زایمان طبیعی مشخص نیست و زمان زایمان با تجویز پزشک محدود بوده و حتی امکان زایمان زودتر از 2 تا 3 هفته وجود دارد.

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی به سه مرحله تقسیم می شود:

در مرحله اول

در این مرحله درد مادر به تدریج شروع می شود و تا گشاد شدن کامل دهانه رحم ادامه می یابد.

مرحله اول کار به سه مرحله تقسیم می شود:

• دردهای اولیه

• غم و اندوه فعال

مرحله انتقال

درد من از لوگوی من

دهانه رحم نازک می شود و مادر شروع به درد می کند، اما از آنجایی که دهانه رحم به تدریج باز می شود، این درد برای مادر بیشتر از مراحل بعدی قابل تحمل است.

درد فعال

این مرحله زمانی اتفاق می افتد که دهانه رحم به 4-7 سانتی متر می رسد، وقتی رحم تا 6 سانتی متر باز می شود، انقباضات شدیدتر می شود، درد تشدید می شود، مادر گرم می شود.

مرحله انتقال

این مرحله زمانی است که رحم از 8 تا 10 سانتی متر منبسط می شود و مادر در این مدت درد زیادی احساس می کند. این زمان زیاد نیست (20 تا 90 دقیقه)، این زمانی است که نوزاد شکم مادر را فشار می دهد و مادر باردار برای زایمان آماده می شود.


مرحله دوم

در این مرحله رحم مادر به طور کامل باز می شود و جنین بیرون می آید، پزشک از مادر می خواهد که فشار دهد. با انقباض رحم و فشار دادن مادر، سر نوزاد به پایین می‌افتد و سر نوزاد در رحم قرار می‌گیرد و پزشک با استفاده از ساکشن خون و مخاط رحم را از بینی کودک خارج می‌کند و به دنبال آن شانه، کتف. و سایر اندام ها عزیزم. جسد برداشته شد

سطح سوم

این مرحله مربوط به نوزاد و جفت است. پس از تولد نوزاد، جفت از دیواره رحم جدا شده و از واژن خارج می شود. زمان جدا شدن جفت از 5 تا 30 دقیقه است.

برای مادرانی که برای اولین بار طبیعی زایمان می کنند، زایمان 12 تا 16 ساعت طول می کشد تا دهانه رحم به طور کامل گشاد شود و برای مادران بار دوم 5 تا 6 ساعت طول می کشد. هنگامی که یک زن باردار احساس درد می کند، پزشک دهانه رحم را بررسی می کند تا تعیین کند که چه زمانی موعد مقرر است.

بیشتر بخوانید: مراحل زایمان طبیعی

فواید زایمان طبیعی

زایمان طبیعی یک فرآیند طبیعی است که در آن از سیستم بدن مادر استفاده نمی شود و نوزاد از مجرای طبیعی خارج می شود، بنابراین برای مادر و نوزاد مفید است.

دردهای زایمان طبیعی چند ساعت قبل و در حین زایمان طول می کشد و بعد از زایمان مادر خیلی سریع به حالت قبل باز می گردد. اما با سزارین درد مادر تا زمان زایمان ادامه دارد. همچنین خونریزی در این زایمان بسیار کمتر از سزارین است.

زایمان طبیعی باعث می شود که جنین در روزهای آخر بیشترین رشد سلول های مغزی، سیستم تنفسی و کبد را داشته باشد و جنین رشد خود را به خوبی تکمیل کرده است.

در زایمان طبیعی، پیوند همزمان امکان پذیر است و مادر باردار می تواند به فرزند خود شیر دهد. فشار روی قفسه سینه نوزاد به تنفس نوزاد از طریق مایع خارج شده از ریه ها کمک زیادی می کند.

اگر مادر در دوران بارداری به درس های بارداری مانند ورزش، تغذیه و مراقبت از خود توجه کند، زایمان بیولوژیکی یا طبیعی موفقی خواهد داشت.

در حین سزارین باید مراقب بود که از عفونت ناشی از برش بزرگ شکم مادر جلوگیری شود. یکی از عوارض جراحی ممکن است مربوط به چسبندگی شکم یا محل جراحی باشد.

همانطور که می دانید بسیاری از پزشکان به زنان باردار توصیه می کنند که زایمان طبیعی داشته باشند. از آنجایی که این روش مزایای زیادی برای مادر و کودک دارد، به شما اشاره می کنیم:

در این مدت کودک باکتری های مفیدی دریافت می کند.

مایعاتی که وارد ریه های نوزاد می شوند در طول زایمان طبیعی به طور کامل خارج می شوند.

به طور کلی، شما از خطرات و عوارض جراحی در امان خواهید بود.

نسبت به مادرانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، سریعتر و با موفقیت بیشتری شیر می دهید.

در بارداری بعدی عوارض بسیار کمی را تجربه خواهید کرد.

شما خطر چاقی و آسم را در فرزندتان کاهش می دهید.

در حین زایمان نسبت به کسانی که سزارین می شوند، عوارض بسیار کمتری خواهید داشت.

برای این نوع تحویل هزینه کمتری پرداخت می کنید.

فواید زایمان طبیعی برای مادر

در ارزیابی فواید زایمان طبیعی برای مادر باید به نکات مختلفی اشاره کرد که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:

الگوهای شیردهی برای مادرانی که زایمان طبیعی دارند

مادرانی که به طور طبیعی زایمان کرده اند، ممکن است قبل از آنهایی که سزارین شده اند، شیر بدهند.

مادرانی که سزارین شده اند به دلیل عوارض جانبی داروها باید در نگهداشتن نوزاد و شیر دادن به او کمک شود و به عدم فشار روی محل برش توجه شود. در دوران شیردهی می تواند از چند ساعت تا 12 ساعت یا بیشتر طول بکشد. این تاخیر روی روحیه مادر تاثیر منفی می گذارد و او را افسرده می کند.

در زایمان طبیعی در آغوش گرفتن نوزاد و شیردهی هیچ تاخیری وجود ندارد. زیرا مادر تحت اثر بیهوشی و درد در ناحیه بخیه نیست و می تواند سریعتر از نوزاد مراقبت کند.

شناخت مادران متولد شده

برای مادران، آگاهی در حین زایمان می تواند یکی دیگر از مزایای زایمان طبیعی باشد. در زایمان طبیعی، مادر کاملا بیدار است و هیچ بیهوشی انجام نمی شود. بنابراین مادر می تواند تشخیص دهد و فشار لازم را برای ورود نوزاد به کانال زایمان ایجاد کند. این نوع فشار در حین سزارین نیز برای هدایت نوزاد به کانال زایمان اعمال می شود.

3-در صورت زایمان طبیعی به مادر نیازی به دادن مواد شیمیایی نیست

در ماه آخر بارداری، دهانه رحم نرم می شود. در هنگام زایمان رحم کشیده می شود که باعث درد زایمان می شود و در چنین شرایطی جنین در لگن مادر قرار می گیرد. در این حالت دهانه رحم کشیده و باز می شود. جنین به سمت پایین حرکت می کند و می چرخد ​​تا سرش پایین بیاید.

هر انقباض رحمی سیگنالی به مغز می فرستد که هورمون اکسی توسین ترشح می شود. با ترشح این هورمون، انقباضات قوی تر می شوند.

اکسی توسین هورمونی است که نقش مهمی در حین تولد و بعد از تولد دارد، زیرا این هورمون پس از باز شدن دهانه رحم و در حین زایمان برای تسهیل زایمان، تحریک نوک سینه ها و ترشح شیر مادر ترشح می شود.

ترشح هورمون اکسی توسین در هنگام زایمان بسیار مهم است. برای مادران سزارین؛ برای تقویت انقباضات به تزریق اکسی توسین نیاز است.

یکی دیگر از مزایای روش زایمان طبیعی در مقایسه با عمل سزارین عدم تزریق هورمون اکسی توسین برای تقویت انقباضات رحمی و همچنین عدم وجود کاتتر در مثانه است.

زمان ترخیص مادران با زایمان طبیعی

از مزایای زایمان طبیعی برای مادر می توان به زمان ترخیص اشاره کرد. پس از زایمان طبیعی، مادران به مدت 24 ساعت در بیمارستان بستری می شوند. پس از این مدت، برای اطمینان از وضعیت جسمی و روحی مادر، اقدام خاصی انجام می دهند و او را رها می کنند. برای مادران سزارین این دوره طولانی تر و ترشح آنها دیرتر است.

برخی از مراحل برای بیرون آوردن مادر از طریق زایمان از نظر پزشکی وجود دارد.

الف - مطالعه عملکردهای حیاتی و وضعیت ذهنی

فشار خون، ضربان قلب، تنفس و علائم افسردگی نیز در این زمینه مهم هستند.

ب- به وضعیت ادرار و مدفوع توجه کنید

در این زمینه توجه به توانایی مادر در دفع ادرار و مدفوع بسیار مهم است.

اندازه گیری هموگلوبین C

این آزمایش بعد از تولد برای بررسی کم خونی مادر انجام می شود.

د- هزینه مادرانی که به صورت طبیعی زایمان می کنند

ما می توانیم این واقعیت را از جهات مختلف توضیح دهیم زیرا هزینه زایمان طبیعی بسیار پایین است.

یکی از دلایل این امر این است که مادر مجبور نیست پس از زایمان مدت زیادی را در بیمارستان سپری کند که این امر باعث کاهش هزینه ها می شود.


برداشت شده از: https://payju.ir/content/لیست-پزشکان-متخصص-زنان-و-زایمان-در-شیراز

+ نوشته شده در دوشنبه 8 خرداد 1402ساعت 11:44 توسط محتوانگار آنلاین | | تعداد بازدید : 6367

ساخت وبلاگ جدید رایگان خرید بک لینک از همه بلاگ
بستن تبلیغات [X]